Nie tylko te składniki mogą uczulać.

Proponujemy Państwu profesjonalne szkolenie dzięki któremu pracownicy waszej firmy wyszkolą się jak prawidłowo szacować jakie alergeny w produktach spożywczych występują w wysokich stężeniach w określonych składnikach pokarmowych.

Nawigowanie jakością badań w tym przypadku jest oczywiście niemożliwe ponieważ szkolenie dla laboratorium prowadzone jest pod ścisłą kontrolą, poprzez wysoko wykwalifikowanych fachowców, zajmujących się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym problemem, bądź też wymyśloną historią przez konkurencję.

Alergeny w żywności nawet w tych najmniejszych ilościach powodują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje określony produkt do spożycia.

Poprzez to tak bardzo ważnym elementem wszelkich działań jest szkolenie dla laboratorium.

Każdy pracownik, który został przeszkolony powinien posiadać świadomość powagi tej sytuacji, dzięki temu sterowanie jakością badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wyników badań odbić się mogą na zdrowiu spożywających pokarmy ,które posiadają wręcz najmniejsze zanieczyszczenia. Obecność danych alergenów w produkcie spożywczym musi być dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których występowanie może wywołać wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich minimalna dawka powinna zostać wskazana poprzez dokładne a także precyzyjne badania laboratoryjne.

Więcej: Norma ISO 17025

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *